21e editie Game Fair 2015

De Game Fair wordt mede georganiseerd door:

PERSBERICHT

Outdoorbeurs voor jagers en buitenmensen

De jaarlijkse Game Fair vindt plaats op het landgoed van Hotel Restaurant De Collse Hoeve. Deze outdoorbeurs is een ontmoetingsplaats voor jagers en buitenmensen. Centraal staat het buitenleven in al zijn facetten: country- en outdoorliving, jacht, paarden, honden, kleding, sieraden, enzovoort.

 

Traditiegetrouw zullen jachthoornblazers deze negentiende editie van de Game Fair openen. Op het programma staan tal van demonstraties die het buitenleven uitdragen en versterken. Zo zijn er diverse honden te zien die voor verschillende jachtvormen worden gebruikt, zoals teckels, zweethonden, staande jachthonden en apporterende honden. Zondagmiddag geeft het Nederlands Riddergenootschap Sint Hubertus een presentatie. Valkerij Equipage Jacoba van Beieren brengt met een jubileumtentoonstelling 25 jaar valkerijgeschiedenis in beeld. Shows met valken, buizerds, arenden en uilen laten de bezoekers van dichtbij zien hoe roofvogels in de natuur tot jagen komen. Ook is op de Game Fair een groot aantal standhouders vertegenwoordigd, met een aanbod gericht op de outdoorlifestyle. Daarnaast is er veel aandacht voor voorlichting.

 

Fair naar Engels voorbeeld

De Game Fair is ontstaan in de jaren zeventig. Initiatiefnemers waren enkele enthousiaste buitenmensen die besloten de fair naar Engels voorbeeld in Nederland te introduceren. Inmiddels is de Game Fair uitgegroeid tot een outdoorevenement van formaat: het trekt jaarlijks 15.000 tot 20.000 bezoekers.

 

Natuur in evenwicht

Natuurbeheer is van cruciaal belang voor een evenwichtige leefomgeving. ‘Natuur in evenwicht’, dat is wat de organiserende Stichting Game Fair Nederland uitdraagt. De jacht speelt hierin een belangrijke rol en komt ruim aan bod tijdens de Game Fair.

 

 

 

Reportage van Lokale Omroep Nuenen

 

 

GEANNULEERD